Πλαστική σώματος

Λιποαναρρόφηση

Είναι μια δοκιμασμένη τεχνική κατά την οποία αφαιρούμε εντοπισμένο τοπικό υποδόριο λίπος σε διάφορες περιοχές του σώματος. Δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους, αλλά μια διαδικασία βελτίωσης του περιγράμματος, μειώνοντας επιλεκτικά τα λιπώδη κύτταρα σε περιοχές που έχουμε εντοπίσει συσσωρευμένο τοπικό λίπος. Είναι το λίπος που δεν ανταποκρίνεται στην δίαιτα και την σωματική άσκηση. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα με καλή ελαστικότητα δέρματος και φυσιολογικό βάρος σώματος. Κατά την επέμβαση χρησιμοποιείται ειδική αντλία υψηλής αναρρόφησης και λεπτοί μεταλλικοί σωλήνες διαμέτρου 2-4 χιλιοστών, που αφαιρούν εκλεκτικά το περίσσειο λίπος από μικρές τομές 2-3 χιλιοστών. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μέρος του λίπους που αφαιρείται, επανατοποθετείται επιλεκτικά με σύριγγα σε συγκεκριμένα σημεία όπου προϋπήρχε έλλειμμα (όπως βαθουλώματα) και η τεχνική αυτή ονομάζεται λιπογλυπτική ή λιποπλαστική. Στην περιοχή της επέμβασης εφαρμόζεται ειδική ελαστική πιεστική φόρμα για ένα μήνα. Ένα μικρό τοπικό οίδημα υποχωρεί σταδιακά τους επόμενους 3 μήνες. Τοπικό ' λεμφικό μασάζ ' θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη απομάκρυνση του οιδήματος. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Πλαστική κοιλιάς

Κατά την επέμβαση διορθώνουμε τις δυσμορφίες του δέρματος (μεγάλη χαλάρωση, ραγάδες κάτω από τον ομφαλό), του λιπώδους ιστού (τοπική συσσώρευση) και του μυικού τοιχώματος ( χαλάρωση ή κήλη των κοιλιακών μυών). Αφορά γυναίκες και άνδρες. Κύρια αιτία είναι η απότομη, μεγάλη διάταση του δέρματος που προκαλείται κυρίως από: εγκυμοσύνη, απότομη αύξηση και απώλεια βάρους, παθήσεις του πεπτικού (ασκίτης, μετεωρισμός). Στόχος της επέμβασης είναι η χειρουργική σύσφιξη των κοιλιακών τοιχωμάτων, η αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος από την κοιλιακή χώρα και η τοποθέτηση του ομφαλού σε νέα θέση. Μετά την επέμβαση εφαρμόζεται ειδικό 'λαστέξ' ένδυμα για 1-2 μήνες. Όταν υπάρχει μόνο μικρή χαλάρωση δέρματος κάτω από τον ομφαλό, εφαρμόζουμε την 'mini κοιλιοπλαστική'. Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος με μικρή τομή κοντά στο εφήβαιο, χωρίς μετατόπιση του ομφαλού και συμπληρωματική λιποαναρρόφηση γύρω από τον ομφαλό.

Πλαστική Βραχιόνων

Παράγοντες όπως: η κληρονομικότητα, η απώλεια βάρους, η κατανομή του λίπους, ορμονικές αλλαγές, η ηλικία μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλη χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των βραχιόνων. Το δέρμα 'κρεμάει' και καταλήγει σε μια αντιαισθητική 'σακούλα' . Εφόσον το πρόβλημα είναι το αυξημένο τοπικά λίπος, την λύση δίνει η λιποαναρρόφηση. Στην περίπτωση μεγάλης χαλάρωσης του δέρματος, απαιτείται η χειρουργική αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος με τοπική αναισθησία και 'μέθη'. Οι τομές σε ελαφρύτερες περιπτώσεις περιορίζονται στην μασχάλη και δεν είναι ιδιαίτερα ορατές, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις επεκτείνονται στην έσω επιφάνεια του βραχίονα. Για ένα μήνα μετά το χειρουργείο, εφαρμόζεται ειδικός ελαστικός επίδεσμος και συστήνεται αποφυγή σωματικής άσκησης στην περιοχή των βραχιόνων.

Ανόρθωση μηρών - γλουτών

Αφορά την μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και του υποδορίου λίπους στους γλουτούς και την έσω επιφάνεια των μηρών. Οφείλεται συνήθως σε κληρονομικά αίτια, παχυσαρκία και μεγάλη απώλεια βάρους, μετά από τοκετούς και τέλος υπερβολικό 'μασάζ' της περιοχής. Ο σκοπός της επέμβασης είναι κυρίως αισθητικός, αλλά μερικές φορές και για την βελτίωση της υγιεινής της περιοχής (δερματίτιδες). Στην επέμβαση χορηγείται γενική ή περιοχική αναισθησία και αφαιρείται κυρίως το περίσσιο δέρμα ή και το λίπος μετά από λεπτομερή σχεδιασμό. Οι τομές τοποθετούνται για τους μηρούς : πολύ ψηλά στην πτυχή τους και το μήκος εξαρτάται από το εύρος της εκτομής. Για τους δε γλουτούς : είτε στην πτυχή τους, οπότε είναι πλέον εμφανείς, είτε στην άνω-έσω περιοχή των γλουτών ώστε να κρύβονται στο 'μαγιό'. Χρησιμοποιούνται εσωτερικά και εξωτερικά ράμματα και απλή επίδεση. Μετά την επέμβαση χορηγούνται αναλγητικά, ενώ θα βοηθούσε ένα τοπικό ελαστικό ένδυμα.

Μετά Μεγάλη Απώλεια Βάρους

Αφορά την βελτίωση του περιγράμματος και τον τόνο των υποκείμενων ιστών που στηρίζουν το υποδόριο λίπος και το δέρμα με την ταυτόχρονη αφαίρεση του περίσσιου λίπους και δέρματος, που έχει χάσει την ελαστικότητά του και 'σακουλιάζει'. Το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται στην κοιλιά και στο κάτω μέρος της πλάτης, τους γλουτούς και τους μηρούς, τους μαστούς και τους βραχίονες. Καλοί υποψήφιοι για αυτή την επέμβαση είναι: άτομα που έχουν σταθεροποιήσει το βάρος τους, έχουν μεγάλη χαλάρωση σε μία ή περισσότερες περιοχές, είναι υγιείς και ακολουθούν υγιεινή διατροφή και άσκηση, δεν είναι καπνιστές και έχουν ρεαλιστικές απαιτήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πλήρες κάτω body lift περιλαμβάνει την κοιλιά, την μέση, την οσφύ και τους γλουτούς. Η μετεγχειρητική ουλή είναι περιμετρικά στο ύψος της λεκάνης. Παρόλο που το αποτέλεσμα είναι σχεδόν άμεσα ορατό, θα χρειαστούν ένα με δύο χρόνια για το τελικό αποτέλεσμα.

Λιπογλυπτική

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις λίπος αφαιρείται με σύριγγα από περιοχές που περισσεύει και επανατοποθετείται επιλεκτικά με σύριγγα σε συγκεκριμένα σημεία όπου προϋπήρχε έλλειμμα (όπως 'βαθουλώματα'). Μπορεί να εφαρμοσθεί στο πάνω μέρος των γλουτών για να αυξήσουμε τον όγκο και να πετύχουμε ένα καμπύλο σχήμα.

Αιδιοπλαστική

Αποσκοπεί στην αισθητική αποκατάσταση των δυσμορφιών στην περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Έτσι κυρίως βελτιώνουμε την εμφάνιση των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου και ταυτόχρονα δύσμορφες ουλές από προηγούμενες επεμβάσεις όπως περινεοτομή, ουλή βαρθολίνειου αδένα κ.λπ. Τα αισθητικά προβλήματα αφορούν την ένδυση με στενά ρούχα ή μαγιό, ενώ τα λειτουργικά μειωμένη ευχαρίστηση κατά την σεξουαλική επαφή λόγω του άλγους που προκαλείται. Συνήθως το πρόβλημα επιλύεται με την μείωση των έσω (μικρών) χειλέων του αιδοίου, και μικρή αύξηση των έξω (μεγάλων) χειλέων με μεταφορά αυτόλογου λίπους (λιποανακύκλωση) ή τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος στα επιθυμητά σημεία.

Αύξηση του μεγέθους του πέους - Φαλλοπλαστική

Οι επεμβάσεις επιμήκυνσης και πάχυνσης του πέους παραμένουν ένα ταμπού παρόλο που γίνονται χιλιάδες σ’ όλη την υφήλιο και επιδρούν θετικά στις σεξουαλικές ευαισθησίες των ανδρών. Έτσι λοιπόν μία τέτοια απόφαση αφορά την επιθυμία του άνδρα και όχι το περιβάλλον του. Στο δυτικό κόσμο έχει καθιερωθεί να θεωρείται ότι το μέσο μήκος του πέους σε στύση είναι στα 16 εκατοστά. Έχοντας κατά νου ότι η αύξηση του μήκους υπολογίζεται στα 3 εκατοστά τουλάχιστον και η αύξηση της περιμέτρου στα 2 εκατοστά, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να στοχεύει σε αυτά τα νούμερα και να μην επιζητά υπερβολές. Οι μεταβολές στο μέγεθος του πέους μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με χειρουργική επέμβαση και αφορούν άνδρες που χαρακτηρίζονται από «μικροφαλλία» των οποίων το πέος σε στύση είναι έως 9 εκατοστά. Σε αυτά τα περιστατικά στόχος είναι η σεξουαλική επαφή να επιτυγχάνεται ευκολότερα. Στις περιπτώσεις που το πέος πλησιάζει το μέσο όρο, ο στόχος ενός τέτοιου χειρουργείου έχει περισσότερο αισθητική παρά λειτουργική σημασία. Η επιμήκυνση του πέους γίνεται με αναδιάρθρωση των προσθίων συνδέσμων του πέους μέσω μιας μικρής τομής στην ηβική περιοχή. Ταυτόχρονα, εφόσον υπάρχει περίσσεια λίπους στην ηβική περιοχή, εκτελείται λιποαναρρόφηση, για να τονισθεί η γωνία ηβικής χώρας – βάσης του πέους. Για την πάχυνση του πέους χρησιμοποιείται λίπος από τον ίδιο τον ασθενή (λιποανακύκλωση). Αναρροφάται λίπος από την κοιλιακή χώρα η και το μηρό, φυγοκεντρείται και «καθαρίζεται» πριν την εμφύτευσή του κάτω από το δέρμα του πέους περιμετρικά με ομοιόμορφο τρόπο. Εναλλακτικά για την πάχυνση του πέους χρησιμοποιούνται ενδοπεϊκά Fillers με Υαλουρονικό οξύ. Το πλεονέκτημα είναι ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει σε ιατρείο με τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται χειρουργική αίθουσα, ούτε χρόνος ανάρρωσης. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και χρειάζεται επανάληψη μετά ένα χρόνο.